A Travellerspoint blog

Koh Tao

semi-overcast 31 °C
View Susanne og Nils sin langtur '09 on nmyklebust's travel map.

Vi kom endelig frem etter en laaaang, svett og skitten tur, og ble jaga inn i en pick-up med benker bak på lasteplanet. Vi hadde allerede bestilt dykking der og skulle bo på Carabao dykkesenter/diving resort og når vi kom frem møtte vi en smilende finfin gjeng som vi skulle bli veldig glad i de neste dagene :)

William (dive master), en blond,langhåra og rappkjefta engelskmann
IMG_0611.jpg

Wilfred (dive instructor og eier av Carabao)pussig fransk fyr som likte å synge og danse høylytt med jevne mellomrom.
IMG_0509.jpg

Neal (dive master), koslig og rar fyr fra skottland som var så vennlig å spole litt fremover av og til på den FEM TIMER lange videoen jeg måtte se fra PADI.
IMG_0612.jpg

TC (dive instructor fra Tyskland) som vet litt for mye om hvilke lys som er best å dryppe på kroppen og en heeel del og norrøn mytologi.
(til høyre på bildet, Becca som vi forteller om senere til venstre)
IMG_0610.jpg

Julian (dive instructor fra Frankrike), kjempekar, alltid munter og kjapp, som var instruktøren til Nils
(til venstre på bildet)
IMG_0501.jpg

Fon (fra Thailand) vår søte resepsjonist, (som vi desverre ikke fikk tatt bilde av) og sist, men ikke minst Dan (dive instructor fra Holland) som gjorde at jeg følte meg trygg når jeg tok "open water diver" sertifikat! :)
(til høyre på bildet)
IMG_0522.jpg

Dykkekurset begynte med en gang vi kom inn gjennom døra, og jeg var så trøtt og sliten at will måtte stave c a r a b a o 15 ganger før jeg greide å huske det + hente nytt skjema pga lav hjernefunksjon hos meg og skrivefeil som følge av dette. Nils har allerede open water diver, så han skulle oppgradere til "advanced." Han hadde ikke dykket på noen år, og da kreves det at du tar en gjennomgang med en instruktør eller dive master for å friske opp bouyancy øvelser og ting som er viktige å huske. Jeg var så trøtt og sliten av det ble tidlig kveld etter noen pils med folka, og dessuten hadde jeg lekser til dagen etter :p

Dagen etter var vi friske og fine og gledde oss mye mye mye til å begynne med dykkinga for real! Jeg hadde 2 dykk på 2-5m (bare for å kjenne på hvordan det er å puste under vann og litt øvelser med å tømme maska for vann under vann og hvordan man skal finne igjen regulatoren (slangen og munnstykket) når man mister den under vann og slikt. Det andre dykket fikk vi gå videre ned til 12 meter etter noen øvelser, og for første gang fikk vi svømme rundt og se på alt det spennende som finnes der nede :D BIG WIN! Neste dag fikk vi gå ned til 15 meter med repetering av bouyancy øvelser og svømming uten maske under et dykk.

På kvelden rusla vi litt rundt og fikk øye på en koslig liten bar "ut i havet" (ikke egentlig, men i mørket så det slik ut) og det gikk en lang steinbro ut mot den.
IMG_0614.jpg
Stedet het Babaloo og der møtte vi Art som vi øyeblikkelig begge fikk sansen for, med sin beskjedne væremåte og utrolige vennlighet :)
IMG_0510.jpg
Det var en fyr nede på stranda med noen stilige flammeshow hver kveld, og jeg ble kjent med dama hans (Ann fra Sveits tror jeg) som var en spirende kunstner og som ville hjelpe meg å tegne lilja jeg skulle tatovere (som jeg skriver om senere).
IMG_0726.jpg
Art jobber på si som DJ og han var utrolig flink til å finne rette musikken til rette folka, noe som gjorde at vi anså oss selv som stamgjester fra dag 1 vi var der. Det er storebroren til Art som heter Ez som driver baren, og lillebroren Eg jobber også der :)
Her er et bilde av de tre brødrene:
IMG_0734.jpg

Desverre møtte vi også et par der (hun var fra Norge og han var fra England) og han fyren ble drita og "skulle visst være morsom" eller noe, og dro stolen til Nils vekk under han så han slo ryggen i en steintrapp og fikk store sår på ryggen samt blåmerker og smerter :p
IMG_0493.jpg
Vi skjønte ikke hva som var greia, så vi bare dro der i fra, og heldigvis var de ikke der noen av dagene etter. Vi hadde også mye musikk vi ville at Art skulle høre, men han hadde desverre ikke plass til det på dataen, så Nils (søten) kjøpte en ekstern harddisk slik at han fikk flytte over det han ville ha fra oss, og fortsatt ha mye plass til å utvide samlinga si, uten å måtte slette osv :) han ble helt sjokka, og det tok en stund før han skjønte at han skulle få den, og ikke bare låne den ;) Vi fikk 2 fete hjemmelaga t-skjorter/singlet til meg, med logoen til Babaloo :D we like!

Dykkinga for begge har gått kjempebra, selv om jeg jeg på det ene dykket ikke så en dritt under hele dykket(40min) pga av ny maske, og litt misforståelser ene og andre veien som resulterte i at jeg ikke hadde fått "preppa" maska skikkelig. Dette var første gangen jeg dykka med en buddy som ikke var Dan, fordi vi var 3 på gruppa og de 2 andre var et par (Karen og Arjan fra Holland), men nå hadde George ankommet, og han hadde vært på en annen gruppe tidligere, men så gikk ikke det så bra med kjæresten og hun fikk skikkelig klaustrofobi og ville ikke dykke mer, så han ble flytta over på vår gruppe og ble min nye buddy :) Stakkars George måtte nok slite litt med meg på det første dykket, fordi jeg kneip meg fast når jeg skjønte at jeg ikke kunne se noenting, og jeg kunne liksom tenke meg etterpå hva han måtte ha tenkt på sitt første dykk med meg :p (what the hell are you doing psyco?? I haven't had any more dives than you?!!) haha.. Men har tok det fint og så lenge jeg så han, så visste jeg hvor resten var selv om jeg pusta tungt og skvatt hver gang jeg hørte klikkelyden som Dan brukte for å få oppmerksomheten vår under vann, fordi jeg ikke visste om han skulle vise oss en fisk, et fjell, noe farlig eller hva som helst liksom. Jeg visste bare at jeg ikke så det alle andre så, så jeg måtte bare svømme nært George (fra England by the way).
Litt bilder fra dykkinga mi (første er av meg og divebuddy George):
IMG_0524.jpg
IMG_0525.jpg
IMG_0544.jpg
IMG_0547.jpg
IMG_0550.jpg
IMG_0554.jpg
IMG_0558.jpg

Det neste dykket ble myyyye bedre fordi at jeg fikk "preppa" maska på båten mellom dykkeplassene vi skulle til, så da var det en langt roligere Susanne som kunne peke og beundre alt det fantastiske man får se under vann :) Jeg tok eksamen senere den dagen, og vi samla oss allt sammen og skåla for oss selv på kvelden utenfor Carabao :) Kos!

Nils har også hatt mange flotte dykk med gruppen sin. Som en del av hans "Advanced" inngikk blant annet en hel del mere avanserte øvelser under vann. Blant annet å øve å å svømme gjennom trange passasjer, navigasjon med kompass under vann, flere dypdykk på rundt 30 meter, undervannsfotografering og nattdykk. Bortsett fra et nattdykk med ei lommelykt som ble tom for batteri etter ca fem minutt gikk alt sammen knirkefritt. Nils måtte etter beste evne holde seg nært de andre han dykka med og prøve å følge lyset fra lyktene deres. Var nok litt stressa ei stund, men det gikk bra det også. Nils har forresten lagt ut en god del av undervannsfotografiene fra da han hadde photo. De, og mange flere bilder vi "ikke får plass til her," kan dere se i albumet på siden her. (eventuelt https://www.travellerspoint.com/gallery/size/M/users/nmyklebust/ om noen har problemer med å orientere seg)

Neste dag ville vi ha en pause dag, fordi vi var slitne og Nils har et brukket ribbebein (vi trodde som sagt tidligere at det var en muskulær skade, men da skulle smertene forsvunnet etter max 10 dager eller hva nå legen i Singapore sa, men dette ble bare verre og verre) og dessuten tenkte vi at dette kunne være en "sole seg dag" osv.
IMG_0578.jpg
IMG_0576.jpg

Den dagen så de SELVFØLGELIG en hval-hai :p:p:p Vi meldte oss opp øyeblikkelig til neste dags fun dives, men den var desverre borte :/ Vi såg likevel mange andre spennende ting, og jeg tok også "deep dive" slik at jeg kunne dykke like dypt som Nils Ivar, og da fikk vi være dive buddies for første gang :D <3 Det var kjempegøy og senere på dagen fikk vi hilse litt nærmere på Rebecca (venninda til Will) og hun var ei kjempe artig og sprellsk jente også fra England, som hadde vært ute å reist i 9 måneder, og skulle hjem om noen uker ;) Jeg skulle få meg en ny tatovering (hadde jeg funnet ut ;)), og det skulle være en lilje i nakken (Susanne betyr lilje), og Becca hadde skikkelig lysst å bli med oss når jeg skulle gjøre det dagen etter :)

Vi reiste alle 3 og etter litt pirking frem og tilbake hadde jeg fått det som jeg ville og det var klart for at nakken skulle til pers :) Sjappa var eid av Julian (dive instructor fra Frankrike på Carabao, som kom noen dager etter oss som freelancer) og han viste meg alt utstyret og at alt var rent og pent og sterilisert osv før jeg bestemte meg :) Det var foressten Julian som hadde deep dive med meg også, og også den som var instruktøren til Nils :) Tatoveringen var sånn passlig vond, men det hjalp litt på humøret at det sto en lærling ved siden av og så på og sang med på alle sangene som ble spilt ;p det var uansett ikke like vondt som den på foten, så jeg bare konsa på synginga og musikken og lot det stå til ;)
IMG_0643.jpg
IMG_0644.jpg
IMG_0647.jpg
IMG_0651.jpg
IMG_0658.jpg
IMG_0686.jpg
IMG_0687.jpg

Etterpå måtte det feires, og dessuten var det siste kvelden vår på øya, så jeg, Nils, Becca og Will stakk på Babaloo og koste oss med pils, god musikk og "hookas", vi røyka vannmelon- og druetobakk og hadde en kjempekveld! Dessuten ble vi kjent med ei dame og hennes datter fra Sveits som nå bodde i Madagaskar, men ferierte på Koh Tao :)
IMG_0693.jpg
IMG_0695.jpg
IMG_0716.jpg

Det var trist å reise fra gjengen dagen etter.. Vi hadde et litt vemodig smil begge to, fordi vi gledde oss til å reise videre og møte flere kule folk, men det var trist å tenke på at vi kanskje ikke fikk se mange av de vi har møtt igjen ;) Men videre skulle vi, og denne gangen satte vi kursen mot Koh Samui :)

-Susanne og Nils-

Posted by nmyklebust 18:48 Archived in Thailand Tagged backpacking

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

So ufattelig kos det såg ut å dykke, Susanne! Ej tok første delen av dykkerlappen i India, gjennomførte 2 dykk, heilt utrulig gøy! :-D
Såg dåkke havskilpadda å sånn eller?
Fin tattoo du he tatt også, ej e svin misunnlig på heile turen dåkka :P
Kos dåkke videre å watch out for tsunamies ;) Klem!

by Anne-Line

Så desverre ikke noen havskilpadder, men mye annet spennende :) Vi reiser tilbake til Thailand om 2 dager nå, så da blir det enda mer dykking osv på phi phi :)

by nmyklebust

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint